Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Εκδηλώσεις στα πλαίσια της Παγκόσμιας Εβδομάδας Διαστήματος

02/10/2018 @ 11:00 πμ - 11/10/2018 @ 10:00 μμ

Ο Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Θράκης σε συνεργασία με το Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης διοργανώνουν πλήθος εκδηλώσεων στα πλαίσια της Παγκόσμιας Εβδομάδας Διαστήματος.

“4η  Έκθεση Αστρονομίας και Αστρονομικής Φωτογραφίας”

Ο Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Θράκης σε συνεργασία με το Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούποληςδιοργανώνουν την 4η Έκθεση Αστρονομίας και Αστρονομικής Φωτογραφίας στον χώρο του Ιστορικού Μουσείου από τις 2 μέχρι τις 11 Οκτωβρίου 2018.

Γνωρίστε το σύμπαν μέσα από ένα ταξίδι στο κοσμικό περιβάλλον των πλανητών, των νεφελωμάτων και των άστρων μέσα από φωτογραφίες των μελών του Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Θράκης. Επίσης στον χώρο θα υπάρχουν και άλλα εκθέματα τα οποία έχουν σχέση με τις αστρονομικές ανακαλύψεις του έτους που πέρασε.

Η έκθεση αποτελεί επίσημη εκδήλωση της Παγκόσμιας Εβδομάδας Διαστήματος, θεσμοθετημένη από τον ΟΗΕ, η οποία λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο από τις 4 μέχρι τις 10 Οκτωβρίου.

http://www.worldspaceweek.org/events/event-details/?eventID=19157

Από το 1999, χρονιά θεσμοθέτησης της Παγκόσμιας Εβδομάδας Διαστήματος από τον ΟΗΕ, η ΠΔΕ έχει αναδειχθεί ως η κορυφαία παγκόσμια δημόσια δραστηριότητα σχετική με το Διάστημα. Σκοπός της, η ανάδειξη της σημαντικότητας της Διαστημικής Εξερεύνησης, και των επιτευγμάτων που κέρδισε ο άνθρωπος από το εγχείρημα αυτό.

Η Ολομέλεια του ΟΗΕ έχει ορίσει την περίοδο 4 με 10 Οκτωβρίου κάθε χρόνο, ως μια εβδομάδα ανάδειξης της συμβολής της διαστημικής επιστήμης και τεχνολογίας στην καλυτέρευση της ανθρωπότητας.

Ώρες Λειτουργίας Έκθεσης:

Τρίτη– Τετάρτη – Πέμπτη – Παρασκευή – Σάββατο: 11:00 – 14:00

Την Δευτέρα και την Κυριακή η έκθεση δεν θα λειτουργεί.

Ομιλία του δρ. Κοσμά Γαζέα με τίτλο

“Οι Διαστημικοί Σταθμοί ενώνουν τον κόσμο”

Ο Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Θράκης σε συνεργασία με το Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούποληςδιοργανώνει ομιλία ανοιχτή στο κοινό με θέμα “Οι Διαστημικοί Σταθμοί ενώνουν τον κόσμο” με ομιλητή τον Δρ. Κοσμά Γαζέα το Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018 στις 20:00 στο Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης.

Ο Δρ. Κοσμάς Γαζέας είναι λέκτορας του Τμήματος Φυσικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, απόφοιτος του τμήματος Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Πήρε το μεταπτυχιακό και διδακτορικό του δίπλωμα στην Παρατηρησιακή Αστροφυσική του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι μέλος της Διεθνούς Αστρονομικής Ένωσης (International Astronomical Union-IAU) και της Ελληνικής Αστρονομικής Εταιρείας (ΕΛΑΣΕΤ).

Η μετα-διδακτορική του έρευνα πραγματοποιήθηκε στο Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics (CfA) στις ΗΠΑ, όπου εργάστηκε με εικόνες του διαστημικού τηλεσκοπίου Hubble (NASA). Στη συνέχεια εργάστηκε στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (European Space Agency – ESA) στην Ολλανδία, με κατεύθυνση τη διαστημική οπτική και τεχνολογία.

Η ομιλία πραγματοποιείται στα πλαίσια της Παγκόσμιας Εβδομάδας Διαστήματος, θεσμοθετημένη από τον ΟΗΕ από τις 4 μέχρι τις 10 Οκτωβρίου κάθε χρόνο. Φετινή θεματολογία της Παγκόσμιας Εβδομάδας Διαστήματος είναι «Το Διάστημα ενώνει τον κόσμο».

H ομιλία πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία της AEGEAN.

Πληροφορίες: 6949416538 info@astrothraki.gr

Επίσημη εκδήλωση Παγκόσμιας Εβδομάδας Αστρονομίας:

http://www.worldspaceweek.org/events/event-details/?eventID=19536

 

Λεπτομέρειες

Αρχή:
02/10/2018 @ 11:00 πμ
Τέλος:
11/10/2018 @ 10:00 μμ