Δράση της ActionAid για την ενδυνάμωση των γυναικών


Πόσο ορατές είναι οι γυναίκες στις πόλεις και πόσο συμπεριλαμβάνονται οι ανάγκες τους στους προϋπολογισμούς και τις αποφάσεις για πολιτικές και προγράμματα, σε εθνικό και τοπικό επίπεδο;

Δελτίο τύπου_gender_Aleksandroupolh_2022

Τη Δευτέρα, 27 Ιουνίου στις 18:00, σας περιμένουμε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης (Αίνου 46) σε εκδήλωση – εργαστήρι υπό την αιγίδα του Δήμου Αλεξανδρούπολης και σε συνεργασία με την ActionAid, όπου θα συζητήσουμε το ζήτημα της ορατότητας των γυναικών στην Αλεξανδρούπολη.

Η δράση της ActionAid για την ενδυνάμωση των γυναικών, ξεκίνησε τον Νοέμβριο 2020 με το πρόγραμμα GREAT Budgeting (Gender Responsive, Accountable and Transparent Budgeting, ), σε συνεργασία με τους Δήμους Αθηναίων και Καρδίτσας και το Κέντρο Γυναικών Καρδίτσας, με σκοπό να αναδειχθεί η σημασία της ένταξης της οπτικής του φύλου στους προϋπολογισμούς και να δοθεί η δυνατότητα στις γυναίκες και τα κορίτσια να εκφράσουν τις ανάγκες τους και να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.

Κατά τη διάρκεια του συγκεκριμένου εργαστηρίου θα επικεντρωθούμε:

  • Στα μέσα και τις δυνατότητες που έχουν οι γυναίκες και τα κορίτσια να εκφράσουν τις ανάγκες τους και να διεκδικήσουν την ικανοποίησή τους.
  • Σε πρακτικά εργαλεία για τους φορείς αυτοδιοίκησης ώστε να ενσωματώνουν την διάσταση του φύλου στην κατάρτιση των προϋπολογισμών.
  • Σε πολιτικές και καλές πρακτικές που λαμβάνουν υπόψη τις διαφορετικές ανάγκες και εμπειρίες των γυναικών.
  • Στην εκκίνηση ενός διάλογου για την ορατότητα των γυναικών και την ισότιμη συμμετοχή τους στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων σε τοπικό επίπεδο.

Η είσοδος στο εργαστήρι είναι ελεύθερη και απευθύνεται σε πολίτες, εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών, καθώς και σε εργαζομένους/ες, στελέχη και αιρετούς/ες της τοπικής αυτοδιοίκησης.